July 14, 2020

Корисна література

1. Лариса Шрагіна «15 табу для матусь і татусів, або Батьківські помилки з любові до дітей»

На думку автора, головною потребою в дітей є почуття батьківської любові, підтримки, а також розуміння того, що їх цінують і поважають. При цьому, любов батьків не повинна переходити межі: чаду ні в якому разі не потрібно потурати, не варто балувати. Як знайти ту тонку грань правильного виховання, дізнаєтеся з цього видання.

2. Гері Чемпен «П’ять мов любові до дітей»

Якщо ви зацікавлені, щоб ваша дитина виростала гармонійною особистістю та хочете налагодити з нею діалог взаєморозуміння, навчіться розмовляти мовою, яка властива маленькій людині. Цих мов у кожної дитини є п’ять, проте одна з них завжди домінує. Опанувати це непросте мистецтво навчають автори пропонованого видання. Адресовано батькам, учителям, вихователям та усім, хто опікується дітьми.

3. Марія Малихіна «Дитина у світі емоцій»

Ця книгa мicтить мaкcимaльну кiлькicть кopиcнoї пpaктичнoї iнфopмaцiї для бaтькiв, якi xoчуть кpaщe poзумiти cвoїx дiтeй тa виxoвaти їx щacливими! Зaвдяки iнфopмaтивним тa цiнним пopaдaм бaтьки нaвчaтьcя: виxoвувaти дитину чepeз пpoяв емоцій, допомагати позбутися негативного емоційного стану, заохочувати позитивні емоції, що таке емоційний інтелект та те, як він допомагає бути успішним.

4. Юлія Гіппенрейтер «Спілкуватися з дитиною. Як?»

Дитина, яка отримує повноцінне харчування, добрий медичний догляд, але позбавлена повноцінного спілкування з дорослим, погано розвивається не лише психічно, але і фізично: вона не росте, худне, втрачає інтерес до життя. «Проблемні», «складні та неслухняні» діти, як і діти з «комплексами» та  нещасливі – це завжди результат неправильних відносин у сім’ї. Книга націлена на гармонізацію взаємовідносин у сім’ї, адже, стиль спілкування батьків відображається на майбутньому їхньої дитини.