June 11, 2020

Ідея на програму: "Місяць вдячності"

Матеріали:

Ватман, фарби гуаш, надруковані фотографії дітей (не обов’язково), пальчикова арт-терапія (додаток 1), щоденник «Банк вдячності», потрібно роздрукувати кожній дитині (додаток 2), надруковані розмальовки, ножиці, клей ПВА, кольорові олівці, кольоровий папір, інші матеріали на вибір.

Разом із дітьми прикрашаємо плакат: наклеюємо дитячі фотографії з попередніх програм (не обов’язково). Розмальовки можна намалювати разом із дітьми, вирізати і також наклеїти на ватман. Можна також прикрасити ватман, застосовуючи пальчикову терапію (див. у додатку 1)

Суть: цей плакат залишається в установі, діти кожен раз вписують від руки, за що вони вдячні (під час самої програми волонтери перші записують те, за що вони вдячні, показуючи приклад дітям). Діти протягом місяця вписують слова вдячності на плакаті. Також кожній дитині роздають щоденник (Банк) вдячності (додаток 2), який вони протягом місяця заповнюють, малюють у ньому. Волонтери, коли приїжджають на програму, можуть разом з дітьми обговорити їхні записи (якщо дитина дасть згоду поділитись) і також написати свої слова вдячності на плакаті.

Примітка: кожен тім лідер (волонтер) знає дітей, яких вони відвідують, тобто чи є можливість залишити плакат дітям, чи розгортати його тільки тоді, коли відбувається програма.

Додаток 1

Додаток 2