February 16, 2022

Фільми/мультфільми для перегляду з підлітками

Підлітки краще засвоюють інформацію, якщо подавати її в цікавій формі, наприклад, під соусом гри або фільму. Ми вибрали для вас захоплюючі і добрі стрічки, які продемонструють юним глядачам гідний приклад. Буде ще краще, якщо після перегляду ви обговорите їх разом.

Заплати наперед (2000)

«Чи може одна ідея змінити світ»

В центрі сюжету – учень сьомого класу, мати якого розривається між двома роботами та зловживає алкоголем у вільний час. Завдяки новому вчителю хлопець вирішує зробити три добрі справи у намаганні змінити світ на краще.

Мільйонер з нетрів (2008)

«Що може повернути кохання»

Жорстка, цікава та динамічна мелодрама Денні Бойла, в якій розповідається про молодого неосвіченого хлопця з Мумбаї, який проходить до фіналу популярного телешоу. Крок за кроком він пригадує випадки із свого життя, що і приносить йому перемогу.

Перед класом (2008) (Про наполегливість)

Сюжет фільму розповідає нам історію Бреда Коена. Ще у віці шести років йому поставили діагноз «синдром Туаретта». Головні симптоми цього захворювання - мимовільні вокальні та моторні тики, впоратися з якими неможливо. У школі Бред часто стикався з учителями, карати його за цю недугу, аргументуючи це порушенням навчального процесу. З тих пір у нього є тільки одна мрія - він хоче стати вчителем. На його шляху безліч перешкод і бар'єрів. Він отримує відмову за відмовою, але продовжує йти до своєї мрії, незважаючи на те що хвороба так і не проходить. Чи впорається головний герой? Чи зможе він домогтися того, про що так мріє? 

Полліанна (2003)

По роману Елеанор Х. Портер. Поліанна Уіттер жила зі своїми батьками і завжди була веселою і доброю дівчинкою, яка бачила у всьому тільки хороше. Проте, її батьки загинули, і їй довелося переїхати жити до своєї тітки в маленьке містечко, населене похмурими, озлобленими людьми. Не дивлячись на такий поворот в її житті, Поліанна залишилася доброю і веселою, і цими своїми якостями вона почала поступово впливати на життя містечка і його жителів…

Різдвяна історія (2009)

Це вікторіанська повчальна історія про старого жорстокого скупердяя Ебенезера Скруджа, який протягом однієї ночі переживає випробування глибокого очищення. Містер Скрудж - фінансит/грошовий міняла, який присвятив все своє життя накопиченню багатства. Він зневажає все, окрім грошей, включаючи дружбу, любов і різдвяні свята.

Вперед і вгору (2009)

Головний герой 78-річний Карл Фредерікс. У нього не так давно померла дружина, яка все життя мріяла відвідати Південну Америку, щоб побачити Райський водопад. Усвідомлюючи, що не стримав дану дружині обіцянку при житті, Карл вирішує зробити це хоча б зараз і, прив’язавши до свого будинку величезну кількість повітряних кульок, вирушає на ньому в подорож. Через кілька хвилин польоту дідусь виявляє, що відлетів не один – балакучий і нав’язливий скаут Рассел не встиг зійти з ганку і злетів у повітря разом з Карлом.

У гонитві за щастям (2006)

Кріс Гарднер – батько сімейства, який ледве зводить кінці з кінцями. Незважаючи на його героїчні спроби тримати сім'ю на плаву, дружина не витримує постійні фінансові проблеми і кидає чоловіка з дитиною. Кріс залишається один зі своїм п'ятирічним сином. Він продовжує наполегливо шукати більш високооплачувану роботу, використовуючи всі свої навички. І одного разу Кріс потрапляє на стажування в престижну брокерську фірму, і хоча йому взагалі не платять грошей, він сподівається в результаті одержати цю посаду і перспективне майбутнє. Без фінансової підтримки, Кріса виселяють з квартири, і він з сином змушений ночувати в притулках, на автовокзалах та в громадських туалетах. Незважаючи на неприємності, Кріс намагається виконувати зобов'язання люблячого батька і долати всі перешкоди, які виникають на його шляху.

Згадуючи Титанів (2000)

Фільм, заснований на реальній історії, що сталася в Олександрії, штат Вірджинія, в 1971 році. Афроамериканського футбольного тренера Германа Буна наймають, щоб вести команду середньої школи – Титани. Несподівано, він стикається з прохолодним прийомом з боку гравців команди і ворожим ставленням свого нового помічника Білла Йоаста, білого чоловіка, який повинен був зайняти посаду тренера. Бун розуміє, що Йоаст не хоче бути другою скрипкою у «чорного», але їм належить подолати своє невігластво, расовий фанатизм і зрозуміти, що вони мають багато спільного. Разом з ними, гравцям доведеться створити з розколотого суспільства єдину команду, щоб привести Титанів до перемоги на футбольному чемпіонаті. 

Письменники свободи (2007)

Двадцятитрирічна Ерін Грувел сповнена енергії і готова підкорити весь світ у свій перший робочий день у середній школі Вілсон. Її новий клас – суміш проблемних підлітків з різних верств суспільства – афроамериканці, латиноси, азіати, малолітні злочинці, члени банд і бідні студенти з бідних кварталів. Незважаючи на відмову учнів брати участь у навчальному процесі, Ерін намагається будь-якими засобами звернути їх увагу на освіту. Одного разу, вона приносить в клас книгу «Щоденник Анни Франк», та з допомогою цього нехитрого інструмента вона відкриває учням очі на страждання інших людей і боротьбу, яка виходить далеко за межі місцевих банд. Знаючи, що у кожного з її підопічних є своя історія, Ерін спонукає їх вести щоденник і записувати в нього свої думки і переживання. Діти починають ділитися своїми історіями один з одним, і вони несподівано відкривають для себе життя за межами гетто. 

Сім життів (2008)

Бен Томас – людина, яка шукає спосіб полегшити свою совість. Він виявляє спосіб, з допомогою якого він зуміє змінити життя семи незнайомих людей, які заслуговують другого шансу. Але коли один з них полонить його серце, Бен повинен вирішити: розкрити свою таємницю, навіть якщо це означає відмовитися від свого плану, або кинути кохану дівчину, щоб мати можливість спокутувати свої гріхи. 

Серфер душі (2011)

Бетані народилася для серфінгу. Природний талант, який проявився в ранньому віці, допоміг дівчині стати чемпіоном. Але раптово все змінилося. Після нападу акули, Бетані втрачає руку. Щоб оправитися від нападу, вона їде в Таїланд, де несподівано для себе усвідомлює, що її покликання – змінювати життя інших людей. Наповнена почуттям надії, вона повертається додому, щоб підкорити свої власні обмеження. І несподівано Бетані стає обнадійливим прикладом для всіх людей, які проходять через негаразди.

Сім років у Тибеті / Seven Years in Tibet  (1997)

Тибет - разом з Гімалаями, звеличує над тлінним, яке потопає у війнах, суєті і побутових дрібницях світу, і буддійським вченням, що зберігається тут протягом сотень років - постає в цій картині неймовірно прекрасним і магнетичним. А ще він змінює життя - альпініст Генріх Харрер повернувся з Тибету іншою людиною. Те ж відбудеться і з вами, якщо наважитеся побувати тут.

«Диво» (2017)

Душевний фільм про хлопчика з генетичною хворобою, який уперше йде до школи. Фільм про внутрішню красу й неймовірну силу героя, який не здається та бореться із соціумом, про віру та підтримку сім’ї. Диво – це бути добрим у злому світі.

Хроніки Нарнії (серія фільмів)

Серія обертається навколо пригод дітей у світі Нарнії під керівництвом Аслана, мудрого та могутнього лева, який вміє говорити і є справжнім королем Нарнії. Головні герої — це діти, брати та сестри Певенси, а головним лиходієм є Біла відьма (також відома як Королева Джадіс).

Енканто: Світ магії (2021)

«Magical House. Magical Family»

Десь у мальовничих горах Колумбії розташований магічний будинок Енканто, в якому мешкає дивовижне сімейство Мадрігаль. Всі члени сім'ї мають унікальні здібності, включаючи суперсилу, вміння зцілювати та розмовляти з тваринами. Магія обійшла стороною лише 15-річну Мірабель, яка жалкує про те, що ніяк не може бути корисною рідним та мешканцям свого села. Але коли магія будинку з невідомої причини починає слабшати, Мірабель виявляється єдиною, кому під силу врятувати сімейне чаклунство...

Інструкція з виховання мажорів (2021)

«Так їх ще не мордували»

Вдівець Френсіс Бартек заробив мільярди у будівельній галузі, але у вихованні дітей зазнав повного фіаско. Всі троє його нащадків не мають жодного уявлення про цінність грошей і про те, звідки вони беруться. Френсіс розуміє, що справа його життя з такими спадкоємцями приречена, але все ж таки краще пізно, ніж ніколи. А тому батько мільярдер розігрує виставу, оголошуючи про своє банкрутство. Тепер Александра, Стеллу і Філіппа чекає найнеймовірніша авантюра в їхньому житті: спробувати заробити собі на життя самостійно...

Хранитель часу (2011)

Дія розгортається у Франції початку 30-х років минулого століття. Головний герой, хлопчик-сирота Г'юґо, який проживає в стінах паризького вокзалу зі своїм дядьком-алкоголіком, випадково знаходить таємничий механізм, створений знаменитим фільммейкером Жоржем Мельєс. Ця знахідка запускає ланцюгову реакцію дивовижних подій, які в кінцевому підсумку допоможуть Г'юґо розгадати таємницю його покійного батька.

Мері Поппінс повертається (2018)

Для початку можна подивитись оригінал 1965 року, а потім вже сучасне продовження історії.

На цей раз Мері Поппінс прийшла в сім’ю, щоб допомогти вже дорослому Майклу Бенксу уникнути фінансового краху й пірнути з дітьми в захопливі веселі пригоди. Головне — не порівнювати голлівудське кіно з радянською класикою.

Малефісента (2014)

Зрада перетворює чисте серце феї Малефісенти в камінь. Одержима жагою помсти, вона накладає необоротне смертельне прокляття на новонароджену принцесу Аврору. Але з часом фея розуміє, що дитина — єдина істота, здатна відновити мир між королівствами.

Коко (2017)

У центрі сюжету 12-річний хлопчик Мігель, який з дитинства хоче займатись музикою, однак у родині й чути не хочуть про творчість, тому йому доведеться стати шевцем. А все через те, що колись дідусь-музикант залишив його бабусю одну. Тепер Мігель хоче дізнатись у померлого, чи вдасться йому втілити мрію у життя - стати справжнім музикантом.

Валеріан та місто тисячі планет (2017)

Пригодницький фільм розповідає про далекий 2700-й рік, коли двоє космічних спецагентів Валеріан та Лорелін мають виконати чергове завдання. Щоправда, цього разу їм доведеться рятувати планету з населенням з усього всесвіту. Принаймні, так видається на перший погляд, адже команда опиняється у дивній змові. Дивацька романтична лінія переходить у пригодницьку і має завершитись порятунком планети. Але чи під силу це Валеріану?

Шпигуни під прикриттям (2019)

Супершпигун Ленс Стерлінг і молодий вчений Волтер Бекетт є абсолютними протилежностями. Ленс — спокійний, вкрадливий і чарівний. А Волтер... ні. Зате хлопець компенсує відсутність соціальних навичок своїм розумом і винахідливістю, створюючи круті гаджети для епічних місій Ленса. Але коли події приймають несподіваний оборот, Ленс і Волтер змушені покладатися лише один на одного. І якщо ця дивна парочка не зможе працювати як єдина команда, весь світ буде в небезпеці.

Зоотрополіс (2016)

Сучасний тваринний мегаполіс Зоотрополіс – місто, якому немає подібних. Він складається з різних ареалів, як то модний квартал Площа Сахара або холодна окраїна Тундратаун, в яких мирно співіснують тварини з усього світу. Це місце, де немає значення, який ти на вигляд – від найбільшого слона до найменшої землерийки – тут ти можеш стати ким завгодно. Але коли до міста прибуває новоспечена офіцер Джуді Хоппс, вона швидко усвідомлює, що бути єдиним  кроликом у поліції, де служать великі та серйозні тварини, не так вже й легко. Прагнучи довести, що чогось варта, Джуді береться за складну справу. І вона будь-що доведе її до кінця, навіть якщо їй доведеться взяти у напарники хитрого та пронирливого лиса на ймення Нік Вільде.

Крістофер Робін (2018)

«Sooner or later, your past catches up to you»

Маленький хлопчик з «Вінні-Пуха» Крістофер Робін став дорослим і втратив свою уяву. Пух і його друзі повертаються в життя Крістофера, щоб допомогти йому знову вірити в чудеса.

Війна з дідусем (2020)

Історія про норовливого хлопчика Пітера, що вступає в боротьбу за свій особистий простір з овдовілим дідусем, який переселяється в його улюблену кімнату. Бажаючи витіснити діда, Пітер розгортає цілу кампанію витівок, але малорухливий старий виявляється куди більш винахідливими, ніж можна було припустити.

Поклик пращурів (2020)

Історія справжньої дружби золотошукача Джона Торнтона і пса Бака, який потрапляє зі свого затишного будинку в Каліфорнії в суворі холоди канадського Юкону у часи золотої лихоманки.

 «Клаус» (2019)

В епіцентрі сюжету цієї пригодницької комедії в стилі фентезі виявляється енергійний листоноша. Головний герой "Клауса" безуспішно шукає роботу у віддаленому містечку на півночі, де ніхто не потребує його послуг. Наш герой прекрасно розуміє, що необхідне диво, щоб непривітні місцеві жителі почали писати листи. Ось тільки за чудесами далеко йти не треба - виявляється, в цьому містечку живе сам Санта-Клаус. А вже зовсім скоро довгоочікуване Різдво. Тепер життя горе-листоноші змінюється кардинальним чином. А найголовніше, що він повірив у різдвяне диво.

Черпайте натхнення з хороших фільмів!